Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla
  Serinyol Forumu > (¯`·.(¯`·. (¯`·.(¯`·.Serinyol Halkının Tek Buluşma Noktası.·´¯).·´¯) .·´¯).·´¯) > Serinyol Haberleri > Serinyol Belediye Başkanı Sayın Sabahattin İNAL' a açık mektuptur

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1] 2 3 ... 12
  Yazdır  
Gönderen Konu: Serinyol Belediye Başkanı Sayın Sabahattin İNAL' a açık mektuptur  (Okunma Sayısı 4538 defa)
10 Şubat 2008, 02:29:01
SeRinYoL
Ayhan VURAL
Site Admini
*

Her şey aldatıcı bir görünümden ibarettir...

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

E-Posta
« :»

Öncelikle  "Serinyol.Net " kurucularına sizin huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmeyi bir borç bilirim; çünkü bu site sayesinde Havaalanının 10 Aralık’ta seferlere başlayacağını öğrenmiş ve zahmet çekmeden ve gün kaybetmeden Havayoluyla bu ziyaretimi gerçekleştirmiştim.

Serinyol için bir ilk olması ve oldukça kaliteli bir Web platformu olması nedeniyle, hepimizi ilgilendiren konularda, burada size açık mektup yazmaya karar verdim.

Gecen yılbaşında, doğup büyüdüğüm Serinyol'u bir haftalığına ziyaret ettim.

Çocukluğumuzda ve gençliğimizde basmadık yer bırakmadığımız ve her zaman cani gönülden bağlı olduğumuz kentimize sevinçle geldim ama ne yazık ki kentimiz adına endişeli, kızgın ve umutsuz dondum.

Bir haftalık gibi kısa bir tatilde kentimizi istediğim gibi gezemesem de, elimden geldiğince birtakım gözlemlerde bulundum. Kentimizi ilgilendiren bu gözlemlerimi sadece Başkan Bey'le paylaşmak yerine, halka açık bir Internet platformunda paylaşmanın daha yapıcı ve yararlı olduğuna inanıyorum.

Bastan söylemek istiyorum; bu açık mektubu yazmakta; kent sevgisinden başka  bir amaç gütmüyorum.

Dost acı söyler ama doğru söyler misali; hiçbir tereddüt göstermeden açık açık eleştiri ve tavsiyelerde bulunmakta tereddüt etmeyeceğim. Yıllarca uzak kalmamın bir tek faydası var; kenti bir ziyaretçi gözüyle gözlemleyebilmemdir. Yanlış gözlem ve duyumlarım olursa da bu ortamda tartışılmasını isterim; benim gibi herkes doğrusunu öğrenmiş olur.

TESPIT EDEBILDIKLERIM

1-Kanalizasyon Sorunu :

Sayın Başkan !
Bu kadar acil bir sorunun ve kentsel utancın olduğu bir kente Belediye Başkanı olarak elinizden hiç mi bir şey gelmedi ?  Bundan sonra sıralayacağım problemler bundan çok hafif kalır, bunu biliniz. Etrafta kokan, tasan, hastalık yayan fosseptiklerden daha acil hangi sorun vardı da siz bu sorunlarla 12 yıl geçirdiniz? Merak ediyorum; İller Bankası engelini asmak için sadece bürokratik yollarımı takip ettiniz? Biliyorum engel çok ama bu sorun için 24 saat uğraşmanız gerekirdi ve başarmalıydınız.

2-Elektrik voltaj Sorunu:

Babamın evi sobalıydı, bu kış annemiz rahat etsin diye salona klima taktirdik  ve normalde rahatlıkla salonu çok güzel ısıtıyor. Ama sadece aksam 20.00 ;den sabaha kadar ısıtıyor . Çünkü gündüzleri klima çalışmıyor  voltaj düşüklüğünden; neredeyse 160'a kadar düştüğü söyleniyor. Çoğu floresan lambaların voltaj düşüklüğünden söndüğünü de gördüm. Biliyorum Elektrik yatırımları size ait değil ama sizde bu kentin emini ve liderisiniz. Bu sorunla yaşanır mı? Merak ediyorum; küçük sanayici ve dükkan sahipleri ne yapıyor diye ? Serinyol neredeyse yari karanlıkta ; dert anlatacak merci bulamadınız mı? Şaştım kaldım bu ise ...

3-Şehir içi Yollar, Otomobil Parkları, Kavşaklar, Kaldırımlar :

Ne yazık ki Ana Şehir Bulvarı aynen Filistin'in Gazze kenti gibi sahipsiz ; toz, gurultu, kargaşa, keyfi ve düzensiz oto parkları, bozuk asfalt, işgal edilmiş kaldırımlar . Belediyecilik adına yapabileceğiniz çok şey var Sayın Başkan ! ...Bu kadar umutsuz ve sabırlı olmayın lütfen; küçük paralarla yapılabileceklerde  var ; siz yeter ki araştırın, sorun, öğrenin. Bizzat halktan görüş alin, halkın desteğini isteyin ve yeter ki bir şeyler yapın.

4-Ağaçsız, Parksız , beton yığını Serinyol :

Bu maddeye bir şey yazmaya gerek var mı? Serinyol koca bir beton bloğa dönüşmüş ; birde binalarda kat standardı yok;  kimi bina 7 katli, kimi 5, kimi 3 katli...Deprem bölgesinde hangi standartları uyguluyorsunuz? Bakin size kısa bir şey söyleyeyim; Serinyol bir kent özelliğinden çok artık bir betonarme kamp yada Getto görüntüsüne sahip . Dediğim gibi aynen Gazze gibi...

5-Belediye Hizmet Binası :

Bu binanın hiçbir estetik yada teknik bir özelliği yok ama kent tarihinde çok önemli bir binadır. Çünkü yıllarca ayni anda hem Belediye hem de Ortaokul olarak hizmet verdi. Hatırası ve işlevi çok önemlidir. Bu binayı statik ve mimari revizyonlardan geçirip, bir kültür merkezi olmasını arzu ederdim. Sakin yıkmayın bu binayı( çirkin de olsa)...Bu ziyaretimde birkaç fotoğrafını çektim ve saklayacağım. Yukarıdaki sözlerime ek olarak sormak istediğim sudur; 3 devredir yönetiyorsunuz, kendinize daha güzel bir bina yapamayışınıza şaşıyorum. Nasıl olur; 1968 yılından beri Belediye kendine bir duvar dahi örememiş? Nedeni ne olursa olsun, sizce normal bir durum mu bu?

6-Serinyol'un ilce Olması ve  Belen'in işgali :

Bu bir vizyon ve duruş meselesidir. İlçe olmak için  ne yaptınız? Neden başaramadınız? Yoksa bunun için girişim yapmadınız mı? Yada CHP'nin iktidar olmasını mi bekliyorsunuz?

Belen neredeyse tamamımızı içine dahil edecek; bu gaspa hiçbir bahane yeterli gelmez. Galiba bu iste basta siz olmak üzere , hiçbirimiz yeterli çabayı harcamamışız; ben sonuca bakıyorum. Kusura bakmayın ama Belen isi hepimiz için büyük ayıp ve ilce olamayışımız da büyük kayıp.

Kent sinirinin  Belen'e bağlanması beni çok yıprattı ve hala hazmedemiyorum.

7-İmar politikası ve toplu konutlar için arsa üretme:

Kente nefes verecek ve Belediye'ye gelir getirecek girişimleriniz olduysa ve ben görememişsem, lütfen eleştirimi dikkate almayınız. Ancak ben göremedim ve kent gelişimi hiç sağlıklı görünmüyor. Fakir ve genç insanlarımıza mekan yaratmak sizin göreviniz ama böyle bir projeyi bulamadım, göremedim. Bu projeler Serinyol'a sınıf atlatırdı. lütfen bu ortamda da ilan edin yaptıklarınızı veya planlarınızı, hepimiz duyalım.

8-Esnafın durumu, Ticaret, Kültür :

Kışla ve Üniversite’den eğer Serinyol bunca zamandır hala yararlanamıyorsa, iste ben buna kahrolurum Sayın Başkan !  Toplu Alışveriş merkezi, özel öğrenci yurdu , toplu konut, park,sinema, kültür merkezi vs... Bunların bir kısmı özel yatırımcıları teşvik ederek başarılabilir, bir kısmı sizin zaten asli göreviniz. Havaalanı bizi nasıl etkileyecek, yarattığı fırsatlar var mı? Lütfen halkımızı bu konularda seferber edin ve somut projeler üretiniz. Bu gidişle Serinyol halkı daha da yoksullaşır, bu kadar çember daralmışken , ister istemez aklıma bunlar geliyor.

Sayın Başkan ! Sadece gözlemlerimi ve inandığım görüşlerimi dile getirmeye çalıştım.

Yukarıdaki maddelerdeki hususlarda yol almış olmanızı bekliyordum ama gerçekten çok hayal kırıklığını uğramış durumdayım.

Duyduklarımı yazmadım ve yazmak ta bana yakışmaz ; çünkü kanıtsız hiçbir şeye inanmam. Duyduklarımın doğru olmamasını cani gönülden arzu ediyorum. Sosyal Demokrat Belediye Başkanı olarak , halka çok daha yakın ve şeffaf olabilseydiniz , belki  dedikodulara ve suçlamalara maruz kalmazdınız diye düşünüyorum.

Burada bitirirken size ve  tüm Serinyol halkına sağlık ve aydınlık  dolu günler diliyorum.

Saygılarımla,
Seyfiddin KARAÇAY

"Ayağa Kalk Uyumak İçin Önümüzde Sonsuzluk Var"

FORUM KURALLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ayhan VURAL, ayhanvural@gmail.com
10 Şubat 2008, 12:30:15
BraveHeaRt
Süper Moderatör

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 :»

sn Seyfiddin Karacay yukarda belirtmis oldugunuz tespitlerinizde haklisiniz bende bir Serinyol'lu olarak coguna katiliyorum ama bir  gercek varki devlet yardimi olmadan saydiginiz cogu isler yapilamaz gerci baskan beyin caba sarfettigini bilyorum ama bu CHP partisiyle nereye kadar fayda gosterir oda hepimizin malumu gerci baska partide olsa pek birsey degiseceyini sanmam cunku sorun kimin baskan yada hangi partiden oldugu yada olmasi degil sorun bizim ne oldugumuz yani baska bir mezhepten olsaydik belki o  dedikleriniz daha cabuk saglanirdi.
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2008, 16:26:37 Gönderen: BraveHeaRt » Logged

Belkide çok küçük bir gülümseme çok şeyi değiştirebilir...
10 Şubat 2008, 13:08:10
asi_kaleci
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 :»

sayın seyfiddin karacay,öncelıkle görus ve düsünceleriniz,dikkate alınması gereken uyarılar.ancak sevgili braveheart söylediği gibi CHP ile ancak bu kadar yapılır.sadece serinyolda değil turkıyenın bir cok ilcesinde ve yerinde bu gibi  sorunlarla karsılasmak mumkun,türkiyenin gerceği bu, ben bunda siyasi bir nedenin olacagını sanmıyorum.umarın en kısa surede sorunlar hallolur..sevgiler...
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2008, 10:29:27 Gönderen: BraveHeaRt » Logged

ali ıraki
19 Şubat 2008, 20:34:00
baterist23
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #3 :»

sn. seyfiddin karaçaya katılıorum we kendisine teşşekkür ediyorum.bu kadar yıldır başkan tüm sorunları bırakın yollar,kaldırımlar,ağaçlandırma bunları tmm geçtik bari şu yıllanmış beldiye binasını bi elden geçirseydi yaa ben şahsen utanır oldum bu durumlar karşısında.bu ülkede chp nin kazandığı diğer beldeleri de gördük onlar gelişiyor gittikçe bizim gibi gerilemiyor yazık yaa biz bunları hakketmiyoruz. saygılar sayın başkannnn
03 Mart 2008, 18:20:17
osiris
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #4 :»

SEVGİLİ DOSTLAR
öncelikle beldemizi yansıtan bir site tasarlayan arkadaşlarıma şükranlarımı iletiyor
serinyol halkının kendi meselelerini taşıyabilecekleri bu sanal platformadan en iyi
şekilde yararlanabileceklerini umut ediyorum.

öncelikle sayın seyfeddin karaçay'a serinyolla ilgili tespitlerini bu platforma taşıdığı için teşekkür ediyorum.
eminimki serinyol halkının çoğunun düüncelerine tercüman oldunuz.bende 1996 dan beri serinyol dışında yaşıyorum dediğiniz üzre dışardan eksiklikleri görmek daha kolay.
sayın başkanımızın seçildiği dönemi hatırlıyorumda gençlerin umudu serinyolu çehresini zihniyetini değiştirecek bi başkanımız oldu diye seviniyorduk.ama itiraf etmeliyim ilkdönemi bi tarih oldu bence.sonraki dönemlerde ne olduysa etrafında yiyicilermi çoğaldı  bütün ekilenler birer birer yok edildi.15 yıl öncede serinyol aynıydı şimdide aynı nasıl oluyorda herşey ilerlerken biz halen aynı yerde sayıyoruz anlmıyorum.beldemizin ne düzgün bi sokağı ne  caddesi ne yolu ne kaldırımı var.başkanımız kendi ofisinde napıyor acaba.maaş alacağı günümü bekliyor anlamıyorum.aslında başkanımızın çok şey yapabilecek potansiyele sahip çevresi geniş altyapısı güçlü
birikimli bir insan.onu oraya taşıyanlar neden hesap sormuyor neden kendi haklarını aramıyorlar neden bu kadar duyarsızlar anlamkta güçlük çekiyorum.sayın başkanımızın ve yardımcılarının neden o koltukta oturduğunu hatırlatmak gerektiğini düşünüyorum.güvendiğim başkanımızın açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattığını söylemeden  geçemiyecem.ilk devrede halkla bütünleşme çabalarının sonuç vermediğini biliyorum halkımız uzatılan eli geri çevirdi  bizzat ben şahit oldum. ancak başkanımızın halkına küsme lüksü olduğunu düşünmüyorum.amaç gerçekten bişeyler yapmaksa gerçekten halka hizmetse bu herşekilde yapılır.

sayın başkanımız umarım bu sayfayı takip ediyordur.ve halkımıza  görevde olduğu 3 dönem boyunca neler yaptığını somut örneklerle anlatabilir yada düzenlenebilecek halka açık bi bring sunabilir  diye düşünüyorum.
ben başkanımızın sınırlarını zorlayan insanların kıskacında olduğunu düşünüyorum bi an önce o kıskacın içinden sıyrılıp halka geri döneceğini umuyorum.eğer yapamıyorsa bunu yapabilecek yetenekli insanlara fırsat versin
 SERİNYOL'un hizmet edecek bi başkana ihtiyacı var yol gösterecek bi başkana
ayrıca seçim dönemlerinde hortlatılan mezhep ayrımı halkımızı birbirne düşman etme çabaları ki zaten geçmişimiz yeteri kadar acılarla dolu.. sadece yıpratmaya ve yozlaşmaya yönelik taktiksel oyunlardır ...halkımız umarım tekrar aynı oyuna gelmez 
sagılarımla .. serinyol halkına ve başkanımıza .....
09 Mart 2008, 10:38:19
Selem ye Kelem
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 :»

1- Sayın Seyfiddin KARAÇAY siz okumuş ve toplumda aydın addedilen insanlardansınız. Ancak yazınızı okuduğumda inanın şaşırdım. Yazınızı okuyunca yazdıklarınızın gözlemleriniz değil de duyduklarınız olduğu kanısına vardım.
        Evet Serinyol'un kanalizasyon sorunu var ve ihale aşamasında. 1. İhale İller Bankasının ihaleyi 1.000.000YTL daha yükseye verdirme dayatması yüzünden iptal edildi. İhale tekrar yapılacak. Belki birkaç ay daha sürecek ama Serinyol insanının parası çarçur edilmeden yapılacak.
         2-Elektirik ve voltaj sorunu Serinyol'da değil tüm Hatay'da mevcut. Hatta tüm Türkiye'de. Bu anlamda Hatay'da en iyi durumda olan yerlerden biri Serinyol. Ancak bunun sorumlusu belediye değili Hükümettir ve hükümet politikalarıdır. Siz yıllarca devrimci mücadele geleneği içinde kalmış(sonrasını bilmiyorum) biri olarak bunu daha iyi bilmelisiniz. Belediye bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır. Ama bu kadar çözülebilmektedir. Zaten kanalizasyon ile birlikte şebekelerin yenilenmesi ve yer altına indirilmesi gündeme gelmeli ve Serinyol Belediyesi bu konuda girişim yapmalıdır.
          3-Belediye Hizmet binası bu şekliyle ihtiyaca cevap vermektedir. Bu kadar sorun varken kucak dolusu para harcanarak hizmet binası yapılması halkçı bakış açınıza uymamalı bence. Zaten bina yapılmış olsaydı bu kadar sorun varken kendilerine bina yapıyorlar diyerek eleştiri getireceğinizden eminim.
           4-Serinyol'un ilçe olması konusu 1989 yılında Hasip OFLAZOĞLU tarafından alınan meclis kararı ile başvuruları yapılmış ve halen TBMM alt komisyonunda bekleyen bir konudur. CHP iktidarı döneminde meclise taşınmışsa da sonuç alınamamıştır. Bunun da devlet politikasının bir parçası olduğunun bilincinde olduğunuzu düşünüyorum. Yıldırım'a taraf olsn bölgenin Tahtaköprü'ye (Belen!) bağlanmasınında aynı politikanın devamı olduğunu en iyi bilenlerdensiniz. Zülflühan'ın Serinyol'a katılması hususunda yapılan referandumda evet çıkmasına rağmen il genel meclisince olumsuz karar alınmış olması ve bu kararın alınmasında sizin ailenizden birilerininde payının olduğunun bilincindesinizdir. Sırf oradakiler Sebahattin İNAL'a oy verir kaygısıyla Zülflühan'ın katılması engellenmiştir. özünde Tahtaköprü Köyü'ne ait olup 1969 yılında bir anlaşma ile Serinyol'a bağlanan bölge yapılan hileli bir referandumla tekrar Tahtaköprü'ye bağlandı. Belediyenin bu konuda yapabileceği her şeyi yaptığı ve konunun hala mahkemelerde olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. Bu bilgi size verilmemiş.
              5- İmar politikasına gelince evet Serinyol'da ahım şahım bir imar yok ve daha güzel olması gerekir. Ancak gerçek anlamda kaçak yapılaşma olmadığı var olan kaçak yapılaşmanın sadece ruhsatsız olma anlamında olduğu bir gerçek. Buradaki sorunların halkın ekonomik durumundan kaynaklı olduğu da bir gerçektir.
              6- Kışlanın Serinyola katkısının olmamasıda belediye ile bağlantılı değildir. Belediye on yıldır askerlerin Serinyol'dan geçişi için görüşmeler yapmaktadır. Ancak olumlu sonuçlar alınamamış 1 yıldır varılan anlaşma ile Nizamiyenin fidanlık tarafına kaydırılması çalışması yapılmaktadır. Sanırım kısa bir zaman içinde askerin geçişi sağlanacak ama Serinyol esnafına katkısı ne olacak onu da zaman ve Serinyol esnafının üretkenliği gösterecektir.
               7-Yeşil alan ve parklar konusunda da en olumlu dönemin son15 yıl olduğunu ya bilmiyor ya da görmezden geliyorsunuz. Yeşillendirme ve park konusund yapılanlardan bi habersiniz.
               8- En güzel dönemin İlhan ÇETİNKAYA dönemi olduğunu söyleyen arakadaşıma hiç bir şey demek istemiyorum. Çünkü ne kadar ön yargılı olduğu açık.
            Son olarak Sayın Seyfiddin KARAÇAY siz makina mühendisisiniz ve yıllardır batı illerinde çalışmaktasınız. Siz ve sizin gibi aydınlar Serinyol Belediyesi'ne hangi projeyi önerdiniz de olumsuz yanıt aldınız.
            Eleştirmek yanlış değil. Eleştiriler insanlara yol göstericidir. Eksiklerini gösterir. Ancak sadece eleştirmek insafsızlıktır. Siz ne yaptınız? Ne kattınız bir Serinyollu olarak. Ya da sizin gibi eleştirenler dedikodudan başka ne üretti.
        Evet Serinyolda eksikler çok ve evet Başkan'ın da eksikleri,yanlışları vardır. Ama ben sizin gibi kendini toplumun elit tabakasında gören aydın bir insanın gidip başkanla oturmasını ve projeleri varsa onları paylaşmasını,eleştirilerini başkana da iletmesini beklerdim. Buradan yazıp paylaşmak yanlış değil ama kolaycılık bence.
         Sayın Seyfeddin KARAÇAY bir daha Serinyol'a geldiğinizde halen kendinizi Serinyollu olarak hissediyorsanız tabi. Bu konuları Belediye Başkanı ile tartışmanızı ve dedikodu yapmak yerine varsa projeleriniz Serinyol'a projelerle katkı vermenizi bekliyorum. Serinyol'un aydınlara ihtiyacı var. Ama gerçekten aydınlara. Düşünce üreten,proje üreten,toplum yararına düşünen ve bunu hayattada uygulayan aydınlara.
Saygılarımla.
11 Mart 2008, 19:19:05
dogan vural
Moderatör

SAMPIYON FENERBAHCE

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 :»

sevgili selem ve kelem arkadasim senin tesbitlerini cok dogru buluyorum bide eklemek istediyim su konu var serinyol sabahattin inal gelmeden onceki yillarda hic festival gormedi ama sagolsun baskanimiz zor durumda olmasina ragmen yeterince odenek gelmemesine ragmen kendi ve bir kac hayirsever insan tarafindan festivalleri yaptirdi festivaller olmadan once serinyolda kac kisi grup yorumu fevzi kurtulusu tolga sagi yakinda gordu yapilan hizmetleri unutmayalim.hersey kanalizasyon yada yollarla bitmiyor onemli olan insanlik ayrimciligi bir yana birakalim bu secimlerde serinyolu hep beraber ileriye goturmeye calisalim ayrimcilik yapmadan yoksa duzen boyle devam ederse daha cok bekleriz serinyolun buyumesini saygilarimla......
12 Mart 2008, 12:21:23
dogan vural
Moderatör

SAMPIYON FENERBAHCE

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 :»

hakilisn kersuh ama sadece sucu belediye baskanina atmamak gerekir serinyola fabrika is imkanlari acildida baskanmi izin vermedi yada yesil alanlar icin gereken para geldide baskan o paralarimi yedi bak her mahalede sokaklar acildi sular gecirildi parsellerin deyerleri artti insanlar bunlari gormedi sen hatirlarsin belki yesilovada kac sokak vardi simdi kac gecis ve cikis oldu yani serinyolun buyumesini sadece baskandan beklememek gerekiyor bazi buyklerimizde bu isin icine girmeli ellerini ceblerine sokmali deyilmi arabistanda kuwaitte almanyada binlerce genc surunuyor is imkanlari acsinlar bizde gidelim calisalim memleketimizde
16 Mart 2008, 00:15:23
Selem ye Kelem
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 :»

sevgılı dogan grup yorum ne yazıkkı serınyola kadar geldı ama konser vermedı ayrıyeten festıval kac defa yapıldı ne zamandan berı yapılmıyor bunu konusmak lazım eskıden kulturel faalıyetler daha cok yapılıyordu yanı sabahattın ınal dan once de konserler vardı ben baskanımızı elestırmek ıstemıyorum serınyol tarafından sevılen bır ınsan bende cok severım ama sevmek yeterlı olmuyor bıze hızmet lazım elbettekı kendıne gore haklı yonlerı var aydın bır ınsan ama yetmıyor ben sadece bır ornek vermek ıstıyorum beledıye bınası yenılenemezmıydı osırıs tam olarak dogruları soyluyor ona katılıyorum.ayrıca bıze yesıl alan denılen yerler nereler veya ne kadar yesıl  duvarla orulu bır donum arazı ıcınde bır kac salıncak spor aletlerı bumu yesıl alan?genclere yonelık nelr yapıldı serınyolda gencler su an ne durumda?  sayin baskanimiz yapilan isleri en azindan internet araciligiyla bize eden anlatmiyor?

saygilarimla

Sayın Kersuh
1-Daha önce festivaller ne zaman ve hangi belediye başkanı ya da kimler tarafından yapıldı?(Mesrur OLGAR'ın Müslüm vb. Konserleri dışında.)
2-Yeşil alan deyince sadece sizin evin yanını anlamanızı yadırgıyorum. Şu an Serinyol'da 4 adet park var. Mavi Selvi dahil.
3-Evet belediye düzce depreminden sonra kültürel faaliyet yapmadı bu önemli bir eksiklik. Ancak bu eksiklik bir süre SPSAD derneği tarafından dolduruldu. Ama geriye kalan aydınlar,festivallerden yana olanlar konuşmaktan başka ne yaptı?
     Sonuçta üreten insanlar dışında konuşanların ciddiye alınmaması gerektiğini düşünüyorum.
Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 16 Mart 2008, 13:21:29 Gönderen: SeRinYoL » Logged
17 Mart 2008, 15:24:31
özlem_m
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 :»

görüşümü sunmakla bile ister istemez taraf  tutmuş olacağım(ki hiç hoş değil bu durum)ama serinyol a gözlemci olarak dışardan baktığımda içim acıyor;halk olarak alışmışlığımıza herşeyi olduğu gibi kabullenebilmemize birey olarak kızıyor ve üzülüyorum...

İşin aynan olurken,sen o işin ta kendisi olmalısın.
20 Mart 2008, 19:24:28
dogan vural
Moderatör

SAMPIYON FENERBAHCE

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 :»

belki haklisin ozlem ama serinyolu sadece siyasetcilere ve din adamlarina birakmamliyiz biz gencler bir sey yapmaliyiz eyer biz yapamiyorsak o zaman kimseyede kizmaya hakkimiz yok belki gozle gorulur bir gelisme yok ama bence yeni yapilan sanaayi serinyola cok sey kazandiracak ayrica minibuslerde oraya alindi havaalanida acildi orasi bir kac yila kadar cok gelisir yeterki sabirli olmasini  bilelim ve ayrimciligi birakip serinyolu daha ileriye nasil goturebiliriz onu dusunmeliyiz
21 Mart 2008, 01:33:25
özlem_m
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 :»

biz toplum olarak tembelliğe alıştık..ayırım die nitelendirdiğin ifadene katılmıyorum siyasi yada din adamlarınıda kastetmedim benim kızdığım konu halk olarak bilinçlenmemiz serinyolu sahiplenmemiz ayağa kalkmamız bu da senin dediğin gibi sabır ve zamanla olacak sanırım ...

İşin aynan olurken,sen o işin ta kendisi olmalısın.
21 Mart 2008, 15:57:12
dogan vural
Moderatör

SAMPIYON FENERBAHCE

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 :»

biz toplum olarak tembelliğe alıştık..ayırım die nitelendirdiğin ifadene katılmıyorum siyasi yada din adamlarınıda kastetmedim benim kızdığım konu halk olarak bilinçlenmemiz serinyolu sahiplenmemiz ayağa kalkmamız bu da senin dediğin gibi sabır ve zamanla olacak sanırım ...
ozlem ayirimi sen yada ben yapmiyoruz eski kafalilar yapiyor din adamlari olarakta seyh leri kastediyorum onlarda kendileri para kazanmak icin ortaya aleviliyi ikiye bolen bir sey cikarmislar sorun burdan basliyor ve buyuyor zaten. valla sabrede sabrede ne hale geldik biz bakalim yeni secimler neler getirecek yada neler goturecek
23 Mart 2008, 23:11:53
Selem ye Kelem
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 :»

sayin selem ye kelem

peki siz ne yaptiniz? madem bu kadar baskani savunuyorsunuz serinyolda yapilanlari bir anlatsaniz daha guzel olmazmi ?

ben serinyoldan uzagim yurt disindayim bilmiyor olabilirim

bizi aydinlatin 15 yilda serinyolda neler yapildi ve sizce yeterlimi bunlara bizi ikna edin
size hak vereyim ve tesekkur edeyim
saygilarimla

1-Çok  basit bir yöntem Kersuh arkadaşım. Soruya soru ile yanıt vermek. Ben size ne yapıldığını ve yeterli olup olmadığını anlatacağım. Ama öncelikle sorularıma yanıt vermeniz gerekiyor. Festivaller daha önce yapıldı demiştiniz. Yurt dışında olmanız bu soruyu yanıtlamanıza engel değil. Ne zaman ve kim tarafından yapıldı daha önce.
        2-Benim sizi ikna etme gibi bir sorunum yok. Siz zaten ikna olmayacak kadar ön yargılısınız. Yapılanların yeterli olup olmadığının tartışılması ayrı bir konu. Ama sırf karalama yapılıp üretkenlik adına bir şey yapılmaması ayrı. Zaten iyi niyetli olunsa yapılmayanların nasıl yapılabileceği tartışılarak proje üretilir ve Serinyol'un geleceğine nasıl katkı sağlanabileceği tartışılır.Ama bu zor iş. Kolayı birilerini eleştirmek. Bu işin kolayı. Buna Seyfiddin KARAÇAY da dahildir. Çünkü aydın saydığımız tüm sülalesi, okuma yazma bilmeyen bir  adayın başkan olması için seferber olmuştur. Buna sizin aileniz de dahildir.
         3- Geçen dönem de AKP nin kuyrukçuluğunu kimlerin ve hangi amaçlarla yaptığı açıktır. Sabahattin İNAL elbette mükemmel değildir. Elbette eksikleri vardır. Ancak Sabahattin İNAL dürüst,cesur ve çalışkan bir insandır. Doğru bildiğini elinden geldiği kadar yapmaya çalışmış ve Serinyolun 40 yıllık belediye tarihinde 25 yılda yapılanların 10 katını yapmıştır. Siz bunu görmnek istemezseniz de bu böyledir. İsterseniz ileride ne yapıldığını görebildiğim kadarıyla yazarım ama siz bunu bir yazı yazarak belediyeden isterseniz daha geniş bilgi alırsınız sanırım.
          4. Ben sadee gözlemlerime dayanarak Serinyol'da kendilerine aydın diyenlerin laf yerine iş ve proje üretmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu arada sizin gibi, Seyfiddin Bey gibi ön yargılı olanları da aydın kesiminden saymadığımıda anti parantez söyleyeyim. Birilerine saldırarak egoları tatmin etmek aydın olmak değildir. Aydın olmak var olan sorunlara çözüm üretmeye çelışmak projeler geliştirerek toplumun sorunlarını çözmede öncü olmaktır.
          Son olarak şu kadarını söyleyeyim. Evet Serinyol olması gerekn yerde değildir. Eksikleri çoktur. Bunlar nasıl giderilebilir bilmiyorum. Şu ana kadar bir proje geliştirmediğim için bu konuda kendimi de sorumlu tutuyorum ve bu konuda konuşma hakkımın olmadıı düşüncesindeyim. Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 23 Mart 2008, 23:30:42 Gönderen: SeRinYoL » Logged
23 Mart 2008, 23:23:59
Anıl Timur
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 :»

Selam.
        Arkadaşlar. Ben uzun süredir foruma girmiyordum. İşlerimin yoğunluğundan dolayı izleyemiyorum. Bugün girip şöyle bir baktığımda bu forumun daha işlevsel olması beklentimin karşılanmadığını gördüm. Ben burada sorunların usülünce tartışılmasını önerilerin olmasını beklerdim. Seyfiddin arkadaşımın yazısını yazarken kulaktan dolma duyumlara dayanarak yazdığını düşünüyorum. Eski bir arkadaşımız olarak Seyfettin Beyin  Serinyol'a katkısı olmasını beklerdim.  böylesi kısır tartışmaların hiç bir işi yaramadığının bilincinde olarak tartışmaya katılmama kararı aldım.
Saygılarımla.

Hakaret içerikli yazılar nedeniyle düzeltilmiştir

Site Yönetimi
« Son Düzenleme: 24 Mart 2008, 00:02:51 Gönderen: SeRinYoL » Logged
Sayfa: [1] 2 3 ... 12
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!

Serinyol Forumu